Spring naar inhoud
  • Thuredrith Aula in de sneeuw

In deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Begraven Algemene graven

Algemene graven


.Algemene graven worden uitgegeven voor een periode van 15 jaar. Dat betekent dat u als nabestaande of gebruiker er gedurende 15 jaar zeker van kunt zijn dat het betreffende graf in stand wordt gehouden.

 

Een algemeen graf biedt plaats aan twee of vier overledenen. Op de begraafplaats aan de Nassauweg wordt sinds 2007 gebruik gemaakt van algemene grafkelders die vier graflagen diep zijn. Op de Zuidendijk zijn er 'gewone' zandgraven van twee graflagen diep.

 

De overledenen die in een algemeen graf worden bijgezet zijn altijd onbekenden van elkaar. Begraving geschiedt op volgorde van binnenkomst; u heeft als nabestaande geen zeggenschap over wie er in het graf begraven worden.

De kosten van een algemeen graf zijn relatief laag. U betaalt niet voor het uitsluitend grafrecht zoals bij een particulier graf. Voor de onderhoudsrechten geldt een aangepast tarief.

Uitgiftetermijn

De uitgiftetermijn van een algemeen graf kan nooit worden verlengd. Na 15 jaar houdt het graf op te bestaan. De grafbedekking wordt verwijderd en de stoffelijke resten worden ‘geruimd’. Deze resten worden dan overgeplaatst naar een verzamelgraf op de begraafplaats. 

Dordt Duurzaam


Gemeente Dordrecht

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen