Spring naar inhoud
  • KantoorIn deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Nieuws en agenda Open dag en boekpresentatie Essenhof op 27 mei

Open dag en boekpresentatie Essenhof op 27 mei

Open Dag en boekpresentatie Essenhof op 27 mei

Op zaterdag 27 mei 2017 organiseert begraafplaats de Essenhof een open dag en kunt u de boekpresentatie bijwonen van 'Essenhof, voor altijd in mijn hart'. Het boekje gaat over het heden en verleden van een bijzondere plaats. Van 12.00-14.00 zijn er rondwandelingen over de begraafplaats.


Van 27 mei tot 4 juni 2017 is de landelijke Week van de Begraafplaats. Het thema dit jaar is duurzaamheid. Een mooie aanleiding om een deel van de geschiedenis van de Essenhof in boekvorm vast te leggen en tegelijkertijd stil te staan bij de hedendaagse betekenis van deze begraafplaats voor Dordrecht en de Dordtenaren.


Programma open dag


Om 11.00 uur start de boekpresentatie van Essenhof, voor altijd in mijn hart in de Thuredrith aula. Een aantal nabestaanden dat aan de totstandkoming ervan heeft meegewerkt, ontvangt uit handen van wethouder Peter Heijkoop een eerste exemplaar. Daarna is het boekje ook beschikbaar voor het publiek. Het boekje is geschreven door Anja Krabben en geïllustreerd met prachtige foto's van Edwin Bootsman.
 
Van 12.00-14.00 uur zijn er rondwandelingen over de begraafplaats aan de Nassauweg 200 en is er uitgebreide informatie beschikbaar over alle keuzemogelijkheden rondom begraven, cremeren en gedenken. Vanzelfsprekend ontbreekt ook de koffie en de cake niet.

Dordt Duurzaam


Gemeente Dordrecht

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen