Spring naar inhoud
  • KantoorIn deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Nieuws en agenda De week van de begraafplaats

De week van de begraafplaats

TUSSEN KUNST & KIST


Van zaterdag 26 mei tot 3 juni 2018 wordt de Landelijke Week van de Begraafplaats gehouden.


Het thema is dit jaar 'Tussen kunst en kist'. Een mooie aanleiding voor Essenhof om een begeleide rondwandeling te organiseren langs onze bijzondere monumenten. Daarnaast willen we deze week (amateur) fotografen uitnodigen om onze prachtige begraafplaats op de gevoelige plaat vast te leggen. Deelnemers, die zich van te voren aanmelden voor een van deze wandelingen, krijgen het boekje 'Essenhof, voor altijd in mijn hart'.


Kunstwerk Gebroken Riet

Fotowedstrijd


De begeleide rondgang langs fotogenieke locaties van Essenhof is op zaterdag 26 mei. De wandeling begint om 11.00 uur bij het administratiegebouw. Amateurfotograaf Dirk Werkman, zelf werkzaam bij Essenhof, neemt u mee langs de fotogeniekste plekjes op de begraafplaats. U kunt zich voor deze wandeling aanmelden via essenhof@dordrecht.nl. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid een bezoekje brengen aan de begraafplaats om foto's te maken. Dit kan vanaf zaterdag 26 mei. Bij de administratie, die geopend is van 10.00 tot 14.00 uur kunt u een speciaal krantje ophalen met informatie over de Week van de Begraafplaats. Daarnaast krijgt u een factsheet mee met de do's en don'ts van het fotograferen op een begraafplaats. 
U heeft tot en met woensdag 30 mei om uw mooiste foto te mailen naar essenhof@dordrecht.nl. Graag met vermelding van uw naam en telefoonnummer zodat we u, mocht u de mooiste foto gemaakt hebben, kunnen bereiken.

Rondwandeling


Op vrijdag 1 juni kunt u om 14.00 uur meelopen met een wandeling langs de bijzondere monumenten van de begraafplaats. Voormalig directeur Pauline Harmsen vertelt u alle ins en outs. Start van de wandeling is bij het administratiegebouw. De monumenten staan beschreven in PDF-bestandBijzondere monumenten (19 MB). Dit boekje is ook te verkrijgen bij de balie van Essenhof. Ook voor deze wandeling kunt u zich aanmelden via emailadres essenhof@dordrecht.nl.

Uitslag fotowedstrijd


Vrijdagmiddag 1 juni om 16.00 uur maken we bekend wie de mooiste foto gemaakt heeft. De winnaar van de mooiste foto krijgt een workshop 'Fotograferen op Essenhof' door beroepsfotograaf Rob van der Pas.

Meer informatie over de week van de begraafplaats vindt u in de speciale krant die op te halen is bij de administratie van Essenhof en op www.weekvandebegraafplaats.nl.

Van zaterdag 26 mei tot 3 juni 2018 wordt de Landelijke Week van de Begraafplaats gehouden. Bij Essenhof kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten.

Dordt Duurzaam


Gemeente Dordrecht

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen