Spring naar inhoud
  • KantoorIn deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Nieuws en agenda Open Dag bezocht door zeker 250 mensen

Open Dag bezocht door zeker 250 mensen

Biesbosch AulaDe landelijke open dag voor crematoria, waaraan ook de Essenhof deelnam, heeft veel  bezoek getrokken. Directeur Pauline Harmsen sprak van een succes: ‘We hebben op deze dag ruim 250 bezoekers ontvangen. Deze kregen een rondleiding door het crematorium, door de familiekamer en langs de invoerruimte. Wat opviel was dat mensen vaak opgelucht het pand verlaten. Het is minder akelig dan we dachten, zeggen ze dan. En men is blij dat we zo open zijn over wat er met je gebeurt als je dood bent. Het haalt een deel van de angst weg.'
Er was vooral belangstelling voor het technische gedeelte en voor de verwerking en bestemming van de crematie-as.
De bedoeling van de Open Dag is om belangstellenden een indruk te geven wat er zoal bij een crematie komt kijken. Bezoekers werden ontvangen in de hal van het witte ronde hoofdgebouw. Naast de rondleidingen werden in de Biesbosch Aula een videofilm getoond over de Essenhof. In de koffiekamer was er iets te drinken en waren medewerkers aanwezig voor het geven van uitleg en het beantwoorden van vragen.

 

Week van de Begraafplaats
Van 31 mei tot en met 8 juni is er de landelijke Week van de Begraafplaats. In deze week zijn er op de Essenhof ook rondleidingen over de begraafplaats en is de Thuredrith Aula open voor publiek. Eind mei leest u meer informatie over de activiteiten en tijdstippen op www.essenhof.nl.


Dordt Duurzaam


Gemeente Dordrecht

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen