Spring naar inhoud
  • KantoorIn deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Nieuws en agenda Herdenkingen bij Essenhof

Herdenkingen bij Essenhof

De komende week zijn er verschillende herdenkingen in Dordrecht.

herdenking Zuidendijk

Dodenherdenking Dubbeldam 4 mei


Op de Begraafplaats Zuidendijk begint op 4 mei om 19.30 uur de Dodenherdenking te Dubbeldam. Wethouder Van der Linden zal namens het gemeentebestuur van Dordrecht een krans plaatsen.


Herdenking 6 mei: omgekomen militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog en in voormalig Nederlands-Indië


Op zondag 6 mei vindt een herdenking plaats op de algemene begraafplaats Essenhof aan de Nassauweg 200 te Dordrecht. Tijdens deze plechtigheid worden militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog rondom Dordrecht voor onze vrijheid gesneuveld zijn en Dordtenaren, die in voormalig Nederlands-Indië omgekomen zijn, herdacht.
De plechtigheid begint om 10.30 uur in de Thuredrith aula; de inloop is vanaf 10.00 uur. Burgemeester Kolff houdt een toespraak. Vervolgens zal hij namens het gemeentebestuur zowel bij het Oorlogsmonument als bij het Indiëmonument een krans plaatsen.


Herdenking 12 mei: VOPET


Op zaterdag 12 mei vindt om 11.15 uur de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid van de Vereniging Oud Pontonniers en Torpedisten (VOPET) plaats op de algemene begraafplaats Essenhof.
Tijdens deze herdenking worden de gevallen oud-strijders uit de meidagen van 1940 en de omgekomen militairen in de huidige conflictgebieden herdacht. Wethouder Lambrechts zal namens het gemeentebestuur een toespraak houden en een krans leggen bij het oorlogsmonument.

Op de Begraafplaats Zuidendijk begint op 4 mei om 19.30 uur de Dodenherdenking te Dubbeldam. Wethouder Van der Linden zal namens het gemeentebestuur van Dordrecht een krans plaatsen.

Dordt Duurzaam


Gemeente Dordrecht

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen