Spring naar inhoud
  • KantoorIn deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Nieuws en agenda Week van de begraafplaats van 27 mei-4 juni 2017

Week van de begraafplaats van 27 mei-4 juni 2017

De Week van de Begraafplaats komt er weer aan. De Week van de Begraafplaats draagt ertoe bij dat het algemene publiek vertrouwd raakt met alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden. Het thema dit jaar is Duurzaamheid//Begraven Natuurlijk. Ook bij de Essenhof kunnen ge├»nteresseerden terecht tijdens deze bijzondere week. Binnenkort maken wij bekend wat ons aanbod zal zijn.

Oorsprong

De Week van de Begraafplaats is een initiatief van de ASCE, de Association of Significant Cemeteries in Europe. Bij deze organisatie zijn 179 begraafplaatsen uit 22 Europese landen aangesloten. De ASCE stelt als doel om de Europese begraafplaatsen onder de aandacht te brengen als fundamenteel onderdeel van ons erfgoed. De Week van de Begraafplaats werd internationaal in 2014 voor de twaalfde keer georganiseerd en sinds dat jaar ondersteunt ook Nederland dit initiatief.

Erfgoed

Een begraafplaats is zoveel meer dan een sociale voorziening. Tijdens de Week van de Begraafplaats vertellen de vele enthousiaste beheerders bezoekers graag over de natuurwaarde en het historische belang van de begraafplaats. Bezoekers komen meer te weten over rituelen en kunstuitingen op de begraafplaats. Maar natuurlijk ook over de mogelijkheden op het gebied van graven en asbestemmingen, onderhoud en kosten. Allerlei activiteiten worden georganiseerd, zoals rondleidingen, lezingen, concerten, thematentoonstellingen, open dagen, et cetera.

Organisatie

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB), Vereniging De Terebinth en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB) faciliteren dit evenement. De Week (in totaal negen dagen, inclusief twee weekenden) wordt jaarlijks gepland rond de laatste dagen van mei en de eerste dagen van juni.

bladeren


Dordt Duurzaam


Gemeente Dordrecht

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen