Spring naar inhoud
  • KantoorIn deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Nieuws en agenda Stroomlijn verzorgt tijdelijk vervoer tussen bushalte Krispijnseweg en Essenhof

Stroomlijn verzorgt tijdelijk vervoer tussen bushalte Krispijnseweg en Essenhof

Vanaf deze week verzorgt Stroomlijn (bekend van de Drechthopper) tijdelijk het vervoer tussen bushalte Krispijnseweg en begraafplaats Essenhof. Dat gebeurt met de Essenhopper. Deze Essenhopper is gratis en rijdt op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 tot 19.00 uur, in het weekend en op feestdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.


De Essenhopper is gratis te bestellen door een uur voor vertrek te bellen naar telefoonnummer 088 - 505 8 590. Deze dienst rijdt tot het elektrische busje van de Essenhof zelf beschikbaar is. Waarschijnlijk is dat vanaf 1 mei. Het telefoonnummer en de tijden blijven dan hetzelfde.


De Essenhopper haalt passagiers op bij beide bushaltes 'Van Gijnweg/Patersweg' op de Krispijnseweg (zowel richting Centrum als richting Sterrenburg) en brengt hen tot aan de voordeur van de begraafplaats. De Essenhopper sluit aan op de tijden van buslijn 5.  Dit betekent dat de reiziger uit de bus stapt en dan de overstap maakt naar de Essenhopper of andersom.


Voor wie is dit vervoer bedoeld?

Vanaf de bushalte Krispijnseweg is het circa 500 meter lopen naar de begraafplaats. Voor deze afstand zijn sommige mensen afhankelijk van het openbaar vervoer. Zij zijn bijvoorbeeld slecht ter been en kunnen geen andere manier van vervoer gebruiken. Daarvoor biedt De Essenhopper, en straks het elektrische busje, een oplossing.


Dordt Duurzaam


Gemeente Dordrecht

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen