Spring naar inhoud
  • KantoorIn deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Nieuws en agenda Particulier graf nu ook voor 1 persoon

Particulier graf nu ook voor 1 persoon

algemene gravenVanaf dit jaar is het mogelijk om een particulier graf voor 1 overledene te reserveren en voor de periode van 15 jaar. Voorheen werden particuliere graven alleen uitgegeven voor twee overledenen en voor een periode van 30 jaar.


‘Niet iedereen heeft meer behoefte aan een zogenaamd familiegraf’, vertelt Pauline Harmsen, directeur Essenhof. ’Dit kan zijn vanwege religieuze motieven, maar ook om hele praktische redenen: er zijn immers steeds meer eenpersoonshuishoudens of andere samenlevingsverbanden. De tarieven voor een eenpersoonsgraf zijn bovendien een stuk lager dan voor een traditioneel particulier graf.‘


Met deze uitbreiding is ook het prijsverschil tussen een particulier graf en een algemeen graf kleiner geworden. Zo kunnen meer mensen een keuze maken voor een graf dat na het aflopen van de uitgiftetermijn behouden kan blijven door verlenging. Verlengen kan namelijk niet bij een algemeen graf. Dat wordt na 15 jaar definitief opgeheven.

Vanaf 1 januari zijn ook de verlengingstermijnen uitgebreid. Nabestaanden kunnen nu kiezen voor termijnen van 5, 10, 15 of 20 jaar. Vroeger was dit standaard 10 jaar.


Dordt Duurzaam


Gemeente Dordrecht

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen