Spring naar inhoud
  • KantoorIn deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Nieuws en agenda Zondag 7 mei herdenking gevallenen bij Essenhof

Zondag 7 mei herdenking gevallenen bij Essenhof

Dodenherdenking Essenhof
Traditiegetrouw herdenken we op de eerste zondag in mei de militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog rondom Dordrecht voor onze vrijheid gesneuveld zijn én Dordtenaren, die in voormalig Nederlands-Indië omgekomen zijn.


Op zondag 7 mei vindt deze herdenkingsplechtigheid plaats op de gemeentelijk begraafplaats Essenhof aan de Nassauweg 200 te Dordrecht. Deze plechtigheid start om 10.30 uur in de monumentale Thuredrith Aula.


Stille tocht


Burgemeester Van der Velden en vertegenwoordigers van de Vereniging Oud-Militairen Indiëgangers (VOMI) en het Centraal Comité Oranjedag Dordrecht houden verschillende toespraken. Leerlingen van het Insula College lezen alle namen op van de omgekomen militairen en burgers. Deze school heeft het herinneringsmonument geadopteerd.


Hierna start de stille tocht vanaf de Thuredrith Aula naar de Erehof en het Indiëmonument, waar de kransleggingen zijn. Bij ieder monument speelt een trompettist 'The Last Post' en is er twee minuten stilte. Na het zingen van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus is er in de Thuredrith Aula een informele afsluiting.

Dordt Duurzaam


Gemeente Dordrecht

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen