Spring naar inhoud
  • Kantoor

In deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Elektrische Essenhopper in bedrijf

Essenhopper

De elektrische Essenhopper, het busje dat rijdt tussen begraafplaats Essenhof en bushalte Krispijnseweg, is in bedrijf. De Essenhopper rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 19.00 uur, in het weekend en op feestdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. De Essenhopper is gratis te bestellen door te bellen naar telefoonnummer 088 - 505 8 590.

De afgelopen maanden verzorgde Stroomlijn het vervoer tussen Essenhof en bushalte Krispijnseweg. Vanaf deze week gebeurt dat grotendeels door medewerkers van de Essenhof zelf. Zij kunnen indien gewenst bezoekers direct dichtbij het te bezoeken graf brengen. Een extra service voor mensen die slecht ter been zijn.

Het busje is in eigendom van de gemeente Dordrecht. Het is elektrisch en dus stil. Daarmee past het bij de rust en sereniteit van de begraafplaats.

 

Waarom een Essenhopper?
Vanaf de bushalte Krispijnseweg is het circa 500 meter lopen naar de begraafplaats. Voor mensen die afhankelijk zijn van het OV, slecht ter been zijn en geen gebruik kunnen maken van andere manieren van vervoer, vormt deze afstand een obstakel. De Essenhopper biedt daarvoor een oplossing.
De Essenhopper haalt passagiers op bij beide bushaltes 'Van Gijnweg/Patersweg' op de Krispijnseweg (Lijn 5 richting Centrum en Sterrenburg) en brengt hen naar de begraafplaats en vice versa.  Om er zeker van te zijn dat de Essenhopper klaar staat bij de bushalte, adviseren we reizigers één uur voor vertrek de Essenhopper te bestellen via telefoonnummer (088-505 8 590). Dit nummer staat ook bij de bushaltes aangegeven. Bij de begraafplaats is deze week een overdekte wachtruimte geplaatst.

                  trost logo

         

               

                      ttt logo

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen