Spring naar inhoud
  • Kantoor

In deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Koperdiefstal op begraafplaats Essenhof

Op de gemeentelijke begraafplaats Essenhof in Dordrecht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag diefstal plaatsgevonden. Van twee grafkelders zijn de grote koperen deuren gestolen. Om dit voor elkaar te krijgen is het slot van het toegangshek doorgeslepen.  

Er is vanuit de gemeente aangifte gedaan van diefstal, vernieling en grafschennis. De politie is op zoek naar de dader(s). Op dit moment wordt uitgezocht of er nog nabestaanden zijn van de personen die in de betreffende grafkelders begraven liggen, zodat ook zij op de hoogte gebracht kunnen worden. 

“Een diefstal op de laatste rustplaats van mensen. Dat is bijzonder triest en buitengewoon respectloos”, reageert een woordvoerder namens Essenhof.   

De Gemeente Dordrecht kijkt of er stappen ondernomen kunnen worden om de begraafplaats nog beter te beveiligen. Er zal extra surveillance zijn vanuit handhaving en politie en er wordt gekeken of het mogelijk is om op het terrein van Essenhof beveiligingscamera’s op te hangen. Er zijn wel beelden van buiten de begraafplaats. De politie onderzoekt nog of hierop iets van de diefstal te zien is.  

De politie zoekt getuigen en roept mensen die iets verdachts gezien hebben op zich te melden via het telefoonnummer 0900 8844.  


                  trost logo

         

               

                      ttt logo

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen