Spring naar inhoud
  • Kantoor

In deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

V.O.P.E.T. herdenking 2022

Ook de Vereniging Oud Pontonniers En Torpedisten mocht hun jaarlijkse herdenking weer organiseren, en dat was extra fijn, omdat zij dit jaar hun 75 jarig jubileum vieren.

V.O.P.E.T

De vereniging werd in mei 1947 opgericht, met de afspraak om de meidagen van 1940 rond Dordrecht jaarlijks te herdenken. Dat gebeurde tot COVID dan ook trouw. Na de toespraak van de voorzitter sprak de kolonel commandant van het regiment genietroepen en wethouder van der Linden in zijn hoedanigheid als loco burgemeester. Aansluitend aan de toespraken in de Thuredrith aula verplaatste de groep zich naar het ere-veld, waar onder toeziend oog van ere-wachten naar muziek werd geluisterd, kransen werden gelegd en uiteraard het Wilhelmus werd gezongen.


Roos

Na de ceremonie werd een ieder uitgenodigd om een rode roos te plaatsen bij alle graven. Aansluitend vertrokken allen naar de Oranjerie voor de lunch.


Voor team Essenhof was dit de laatste in een reeks herdenkingen.

Dank aan allen die op welke manier dan ook hebben bijgedragen.


VOPETVOPET


VOPETOok de Vereniging Oud Pontonniers En Torpedisten mocht hun jaarlijkse herdenking weer organiseren, en dat was extra fijn, omdat zij dit jaar hun 75 jarig jubileum vieren.

                  trost logo

         

               

                      ttt logo

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen