Spring naar inhoud
  • Kantoor

In deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Weekend van de Begraafplaats 2021

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei is er weer het landelijke Weekend van de Begraafplaats. Dit jaar is het thema 'Begraafplaatsen: vol liefde'. Ook op gemeentelijke begraafplaats Essenhof wordt hierbij stilgestaan en zijn bezoekers welkom voor een prachtige wandeling. Ook kan er kennisgemaakt worden met het project Lievingsbloem van de op de begraafplaats gelegen TussenTijdTuin. 

Wandeling

Vanwege de coronamaatregelen zijn groepsrondleidingen of –activiteiten op de begraafplaats niet mogelijk. Zelfstandig een wandeling maken kan echter wel. Bezoekers kunnen dan zelf ervaren welk mooi terrein er met vakmanschap, zorg en aandacht beheerd wordt. En, dat de begraafplaats iedereen in stilte en schoonheid verwelkomt en ruimte biedt om te gedenken. Er bevinden zich bijzondere graven, grafteksten, monumenten, bomen en andere bezienswaardigheden die het besef brengen dat de begraafplaats ook op andere momenten dan tijdens een afscheid bezoekwaardig is. 


Buddingh

In het kader van Weekend van de Begraafplaats brengt Essenhof een bestaande wandelroute opnieuw onder de aandacht. De wandelbrochure is op vrijdag 28 mei tussen 12u00 en 16u00 af te halen bij de receptie van kantoor Essenhof of PDF-bestandHIER (13 MB) te downloaden. Deze wandeling leidt bezoekers ook langs het graf van Cees Buddingh', bij uitstek een plek vol liefde. Zijn vrouw was Cees zijn muze en metgezel. Zoals haar inspiratie doorklonk in zijn gedichten, zijn deze woorden ook op hun grafsteen vastgelegd.  

Lievelingsbloem

Een mooie manier om iemand te gedenken, is om deze te verbinden aan een bloem. Marleen Oud en Geerten ten Bosch deden dat al voor de Dochters van Dordrecht en maken dit initiatief vanaf nu voor iedereen toegankelijk middels project Lievelingsbloem. Via dit project kunnen geïnteresseerden, ter herinnering aan een dierbare overledene, door hen een 'Lievelingsbloem' laten zaaien in de (nog te openen) TussenTijdTuin op begraafplaats Essenhof. Meer informatie vindt u op www.tussentijdtuin.nl of kunt u op 28 en 29 mei tussen 10u00 en 17u00 verkrijgen bij Marleen, die dan in de TussenTijdTuin aan het werk is. 


                  trost logo

         

               

                      ttt logo

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen