Spring naar inhoud
  • KantoorIn deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Ondernemersinformatie Nieuws Voorwaarden uitvaarten Thuredrith Aula

Voorwaarden uitvaarten Thuredrith Aula

Thuredrith AulaHet bijzondere gebouw de Thuredrith Aula stelt andere eisen aan het gebruik ervan dan de Biesbosch Aula. De Thuredrith Aula heeft geen wachtruimte, geen familiekamer, geen aparte ingang/uitgang voor de overledene. Voor de condoleance en catering na afloop is altijd een 'pauze' nodig voor het ombouwen van de ruimte.


Het ombouwen van de Thuredrith Aula kan niet plaatsvinden in aanwezigheid van de gasten. Bij begrafenissen is dat geen probleem; het logistieke scenario sluit aan op de noodzakelijke gang naar het graf, waarna men via de achteringang terugkeert in de aangepaste accommodatie.

Bij crematies zult u met de familie een alternatief en passend scenario moeten voorbereiden, opdat het afscheid ook dan rustig en respectvol kan plaatsvinden. Daarbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een ritueel waarbij de overledene gezamenlijk naar buiten wordt gebracht of naar het crematorium wordt begeleid.


Qua bedrijfsvoering zijn er voor Essenhof zelf ook enkele bijzonderheden. Het gebouw stelt immers andere eisen aan het personeel en vereist daarom ook een strakke planning van de benodigde tijd en inzet tussen de uitvaarten (voor schoonmaak en dergelijke).


Thuredrith Aula
Reserveringen

Hieronder stellen wij een aantal uitgangspunten die met ingang van
1 april 2015 van toepassing zijn op uw reservering van de Thuredrith Aula.
Hiermee beogen we:

  • optimalisering van de dienstverlening;

  • een verbeterde beschikbaarheid en een efficiĆ«nter gebruik van de locatie;
  • het voorkomen van eventuele misverstanden over de gereserveerde tijden;
  • een duidelijke afstemming van de verwachtingen met betrekking tot aankomst en vertrek, beschikbaarheid van de ruimte en/of de inzet van personeel.

Uitgangspunten

  1. De standaardtijd voor de Thuredrith Aula, de minimaal te reserveren tijdsduur, is altijd 90 minuten (1,5 uur). Langer gebruik van de accommodatie is mogelijk, conform de voorwaarden in de Heffingsverordening Essenhof.
  2. Vanaf heden werkt Essenhof voor de reserveringen van de Thuredrith Aula met de uitgifte van de beschikbare tijden op volgorde. Dit betekent dat er voor de eerste reservering op de betreffende dag vrije keuze van de aanvangstijd mogelijk is, maar bij de overige reserveringen niet meer. Bij een tweede of volgende reservering op dezelfde dag krijgt u aangegeven welke aanvangstijd(en) mogelijk zijn.
  3. De aanvangstijden, maar ook de slottijden van het gereserveerde tijdsblok zijn bindend. De uitvaartleider en/of eventuele vroege gasten kunnen niet eerder dan 30 minuten voor aanvang van de gereserveerde tijd aanspraak maken op toegang tot de Thuredrith Aula. Het gebouw is niet eerder beschikbaar. Ook uitloop van de gereserveerde tijd is niet mogelijk. Wanneer de gereserveerde tijd is verstreken is het gebouw en het personeel om redenen van bedrijfsvoering nooit langer beschikbaar.
  4. De gereserveerde tijd, bijvoorbeeld de standaardtijd van 90 minuten, omvat alle overige gebruik van de Thuredrith Aula, inclusief de eventuele ontvangst van de familie, de opvang van de overige gasten, vooraf afscheid nemen (kist sluiten en dergelijke), uitvaartplechtigheid, gang naar graf of crematorium, samenkomst, condoleance, catering enzovoorts.

Thuredrith Aula

Maatwerk

Houdt bij de door u te reserveren tijdsduur rekening met al deze aspecten. Zodoende kan de uitvaart gastvrij verlopen. Het is vooral van belang dat u rekening houdt met de tijd die nodig is voor het totale proces en niet alleen met de start- en eindtijd van het officiƫle gedeelte van de uitvaart.


Wanneer u bijvoorbeeld samen met de familie de overledene wilt klaarzetten, dan neemt u de tijd die daarvoor nodig is op in uw reservering. De aanvangstijd (of eindtijd) van de uitvaart, het tijdstip op de rouwkaart kan in sommige gevallen dus afwijken van de aanvangstijd (of eindtijd) van de totale tijdsduur die u voor de Thuredrith Aula reserveert. De te boeken tijden voor de Thuredrith Aula kunnen daardoor dus ook afwijken van de tijd die u zou boeken wanneer dezelfde uitvaart in de Biesbosch Aula zou plaatsvinden.


Samen leveren we dan het zo noodzakelijke maatwerk op het gebied van de uitvaartverzorging.
Dordt Duurzaam


Gemeente Dordrecht

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen