Spring naar inhoud
  • bloemen

In deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Uitvaart Accommodaties

Accommodaties

Biesbosch AulaBiesbosch Aula


De Biesbosch Aula is een lichte ruimte die rust en respect uitstraalt. Door de neutrale inrichting en het uitzicht op de groene omgeving met de prachtige essenbomen die de aula omringen, is deze ruimte geschikt voor elke uitvaart en voor iedere gezindte of levensovertuiging.

De Biesbosch Aula beschikt over ruim 100 zitplaatsen en 40 staanplaatsen. 

Als er meer bezoekers verwacht worden dan kunnen de bezoekers deze  bijeenkomst volgen via LCD schermen in de ontvangsthal. Hier zijn 40 zitplaatsen en 100 staanplaatsen. Zowel het crematorium, als de koffiekamer(s) bevinden zich in hetzelfde gebouw. Er zijn tal van (catering)mogelijkheden voor een bescheiden of uitgebreidere condoleance na afloop.
Thuredrith aulaThuredrith Aula


De Thuredrith Aula dateert uit 1938 en ademt een intieme en barokke sfeer uit. Er zijn ruim 75 zitplaatsen. Sinds de restauratie en herinrichting in 2010 zijn hier dezelfde faciliteiten beschikbaar als in de Biesbosch Aula. Ook zijn er vergelijkbare mogelijkheden voor catering. De ligging is aantrekkelijk en vooral geschikt voor begrafenissen. Verblijfsduur


Bij elke begrafenis of crematie op Essenhof bepaalt u van te voren hoe lang u gebruik wilt maken van de accommodatie. De standaardtijd voor de beide aula's is  90 minuten. U kunt deze tijden naar behoefte verlengen met eenheden van 15 minuten, waarbij u zelf bepaalt of u meer tijd in de aula of in de koffiekamer wilt doorbrengen. Het is belangrijk dat u verlengingen van te voren goed afspreekt vanwege de beschikbaarheid van de gewenste accommodatie. Daarnaast moet u rekening houden met een hoger tarief, wanneer de accommodatie langer dan 2 uur wordt gereserveerd. 


Koffiekamers


De koffiekamers van Essenhof bieden de mogelijkheid om na afloop van de uitvaart de nabestaanden te condoleren en rustig na te praten. Naast de wat traditionelere koffie met cake is er een ruim aanbod aan dranken, gebak, broodjes en snacks. Ook arrangementen (high tea, koffietafel) en lokale specialiteiten zijn op aanvraag verkrijgbaar.


Mortuarium


Essenhof biedt ook gelegenheid voor opbaring en rouwbezoek. Overledenen kunnen 7 dagen per week, 24 uur per dag worden ingebracht. Tijdens kantoortijden kan dit via telefoonnummer 06-12745418 en buiten kantoortijden verzoeken we u om 30 minuten voor de verwachte aankomsttijd bij Essenhof te bellen met 06-12195030. Buiten kantoortijden wordt, na telefonisch contact, door een vaste externe partij toegang verleend tot het mortuarium.


Het verschuldigde basistarief mortuarium is voor de hele periode tot aan de uitvaart, met een maximum van vijf nachten en is inclusief 1x rouwbezoek in de familiekamer voor maximaal 10 personen op afspraak.

Wanneer uitgebreider condoleancebezoek gewenst wordt, is het mogelijk hiervoor de accommodatie apart te boeken.


Meer informatie, ook over de verlengings- en extra bezoekmogelijkheden, vindt u in onze brochure PDF-bestandTarieven Essenhof. (117 kB)


                  trost logo

         

               

                      ttt logo

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen