Spring naar inhoud
  • dienstwoning

In deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Home Essenhof Locaties

Locaties

.

Nassauweg

De begraafplaats aan de Nassauweg is een gemeentelijke begraafplaats en beschikt over algemene (kelder)graven en particuliere graven. Er is een aparte Kinderhof. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor het bijzetten van urnen en het verstrooien van crematie-as.  

 

Islamitisch

Er is een Islamitische grafakker op de begraafplaats aan de Nassauweg. Er zijn graven voor zowel volwassenen als kinderen. De graven zijn iets anders gesitueerd (richting Mekka) en de moslims liggen bij elkaar in gewijde grond.

 

Armeens

Er is een Armeense grafakker op de begraafplaats aan de Nassauweg. Deze geloofsgemeenschap kan bij elkaar in gewijde grond begraven worden.

 

.Oud Katholiek

Op het monumentale gedeelte van de begraafplaats aan de Nassauweg is al meer dan honderd jaar een apart gedeelte voor leden van het Oud Katholieke kerkgenootschap.

 

Rooms Katholiek

Voor Rooms Katholieken is er in Dordrecht een aparte begraafplaats aan de Reeweg Oost. Deze begraafplaats valt niet onder het beheer van Essenhof.

 

Zuidendijk

De Dubbeldamse begraafplaats aan de Zuidendijk hoort bij Essenhof en beschikt over algemene (zand)graven, particuliere graven en een apart gedeelte voor kinderen. Het oude 19e eeuwse gedeelte langs de vijver is een gemeentelijk monument. Er is sinds kort ook een urnentuin en de mogelijkheid voor het verstrooien van crematie-as. 

 

Nieuweweg

De Joodse begraafplaats aan de Nieuweweg is eigendom van het Nederlands Israƫlitisch Kerkgenootschap (NIK). De Essenhof draagt zorg voor het onderhoud en beheer ervan.

 

                  trost logo

         

               

                      ttt logo

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen