Spring naar inhoud
 • Kantoor

In deze ultieme stilte


- alle streven voorbij -


zingen de merels


om het hardst

 


(Jan Eijkelboom)

Zondag 10 december a.s. Wereldlichtjesdag

Voor de derde keer brengen Gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium Essenhof samen met Villa TrösT licht in de donkere decemberdagen


Op zondag 10 december a.s. is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje/lichtje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.


Het ontsteken van licht tijdens de donkere dagen van december - rond de langste nacht van het jaar - kent een eeuwenoude traditie. Van het Scandinavische Luciafeest tot de bekende kerstboom. Essenhof en Villa TrösT gebruiken de gelegenheid om aandacht te hebben voor het rouwproces en stil te staan bij alle geliefden die ons ontvielen. 

 

Op zondag 10 december a.s. bent u vanaf 17.00 uur van harte welkom voor deze herdenking in de Biesbosch aula, waar om 18.15 uur de stille tocht start. Om 19.00 uur worden vervolgens de 2.600 lichtjes ontstoken in de grote cipres op de begraafplaats aan de Nassauweg.
Ook is het mogelijk om dan een zelfgemaakte wensbol in de boom te hangen. Een ritueel waarbij iedereen die iemand verloren heeft vorm kan geven aan het verlies door de overledene letterlijk in het licht te brengen op een persoonlijke wijze. Deze transparante bol kunt u vanaf 21 november a.s. ophalen bij Villa TrösT en ter nagedachtenis aan een geliefde zelf vullen met bijv. een foto, gedachte of naam.

Na afloop is er de gelegenheid om in de Thuredrith aula na te praten en op te warmen met een drankje en een hapje.

 

De lichtjes van de boom blijven branden en de boom is te bezoeken tot en met 7 januari 2023. Op 8 januari is er gelegenheid je eigen bol uit de boom te halen, wat overblijft wordt 9 januari uit de boom gehaald door vrijwilligers van Villa TrösT.


Vooraf aanmelden vinden we prettig in verband met de catering. Dit kan via www.villatrost.nl 

 • Draaiboek Online

  1 april 2022 Essenhof heeft voor de nabestaanden het gebruiksvriendelijke portaal "Online Draaiboek" laten ontwikkelen.Eigen regisseurU bent daarmee de regisseur van de uitvaartplechtigheid met (bijna) onbegrensde mogelijkheden. Mocht u toch nog zaken... >>Lees meer

   
 • Nieuwe cateringbrochure

  5 augustus 2021 De nieuwe cateringbrochure en cateringlijst zijn vanaf vandaag beschikbaar.  Beide documenten zijn hier te vinden.   Het cateringformulier is digitaal invulbaar. Graag ontvangen wij het cateringformulier 24 uur voor de uitvaart... >>Lees meer

   

                  trost logo

         

               

                      ttt logo

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen