Spring naar inhoud

Accomodaties

Essenhof schikt over drie accommodaties: Biesbosch Aula, Thuredrith Aula en buitenaula Merwede Paviljoen. Ook kunnen er diensten worden gehouden in onze familiekamer of koffiekamer.

Biesbosch Aula

De Biesbosch Aula is een lichte ruimte die rust uitstraalt. Door de neutrale inrichting en het uitzicht op de groene omgeving met de prachtige essenbomen die de aula omringen, is deze ruimte geschikt voor iedere uitvaart. De Biesbosch Aula beschikt over ruim 100 zitplaatsen en 40 staanplaatsen. 

Als er meer bezoekers verwacht worden dan kunnen de bezoekers deze bijeenkomst volgen via de schermen in de ontvangsthal. Zowel het crematorium, als de koffiekamer bevinden zich in hetzelfde gebouw. Er zijn tal van (catering)mogelijkheden voor een bescheiden of uitgebreidere condoleance na afloop.


Thuredrith Aula

De Thuredrith Aula dateert uit 1938 en ademt een intieme en barokke sfeer uit. Er zijn ruim 65 zitplaatsen. Sinds de restauratie en herinrichting in 2010 zijn hier dezelfde faciliteiten beschikbaar als in de Biesbosch Aula. Ook zijn er vergelijkbare mogelijkheden voor catering. De Thuredrith Aula bevindt zich in het midden van de begraafplaats.


Buitenaula Merwede Paviljoen

Op een open veld omgeven door groen staat de tent die wordt ondersteund door boomstammen. Van 1 april tot 1 oktober kunt u op deze vrij unieke plek in de regio, in de natuur, afscheid nemen van een dierbare.

Deze plek is geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen. Helaas is het buiten (nog) niet mogelijk foto's en video's te tonen. Sprekers kunnen een laatste eer bewijzen aan hun dierbare en ook is het mogelijk muziek te maken of af te spelen. Tijdens een dienst in de openlucht houdt Essenhof altijd een binnenruimte vrij, in het geval van onverwachtse buien.