Spring naar inhoud

Bezoekersinformatie

De begraafplaatsen van Essenhof zijn van april tot november dagelijks geopend van
08:00 tot 21:00 uur. Van november tot april van 08:00 tot 18:00 uur. Het kantoor aan de Nassauweg is op werkdagen geopend van 09:00 tot 16:30 uur.

Nassauweg 200
3314 JR  DORDRECHT
T  078 - 770 8747
F  078 - 614 0959
E  essenhof@dordrecht.nl

Op dit adres zijn ook het crematorium en de beide aula’s gevestigd.

Route

Met de auto (N3, randweg Dordrecht)

Neem op de N3 de afslag richting Albert Schweitzer ziekenhuis/Wijk 4-7. 
Komende vanaf Papendrecht onder aan de afrit naar rechts. 
Komende vanaf de A16, onder aan de afrit naar links. Na de tunnel rechtsaf richting Essenhof.

Met openbaar vervoer vanaf het station
Lijn 2, halte Leerpark (10 minuten lopen)
Lijn 7, halte Leerpark (10 minuten lopen)
Lijn 5, haltes Hugo van Gijnweg/Patersweg en Krispijnseweg (5 minuten lopen)

Zuidendijk
Neem op de N3 de afslag richting Albert Schweitzerziekenhuis/Wijk 4-7. 
Komende vanuit de richting Rotterdam/Breda gaat u bij het stoplicht rechtsaf. Volg verder de beschrijving hieronder vanaf*
Komende vanuit de richting Papendrecht bij de 2e stoplichten linksaf. 
* Bij de 1e rotonde rechtdoor. Bij de 2e rotonde rechtsaf de Stevensweg op. Aan het einde van de weg rechtsaf de dijk op. Bovenop de dijk direct de volgende dijkafgang aan de rechterkant naar beneden. Onderaan de dijk is de ingang van de begraafplaats. Hier staat de verwijzing voor het parkeren aangegeven.

Met de fiets
Plan uw fietsroute met de fietsrouteplanner van de fietsersbond.

Parkeren

Nassauweg
U kunt tegenover de hoofdingang van Essenhof of in de directe omgeving gratis parkeren. Aan de begraafplaatszijde van de Nassauweg en op de parkeerplaats direct tegenover de ingang van Essenhof geldt een ’blauwe zone’. U mag hier maximaal drie uur parkeren met de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van uw auto. 

Heeft u geen parkeerschijf? Bij het kantoor van Essenhof, het gebouw rechts van de hoofdingang, kunt u gratis een exemplaar afhalen.  


Zuidendijk
De begraafplaats heeft geen eigen parkeergelegenheid. U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein van het sportcomplex aan de Schenkeldijk. Vanaf de ingang van de begraafplaats (zie route) volgt u de borden naar het parkeerterrein.

Mindervalide

Nassauweg
De zalen en voorzieningen op Essenhof zijn voor mindervaliden toegankelijk door de diverse op- en afritten voor rolstoelgebruikers. Ook is er ringleiding voor slechthorenden. Bent u zelf mindervalide en wilt u de begraafplaatsen van Essenhof bezoeken met gemotoriseerd vervoer? Dat kan. U kunt hiervoor een  PDF-bestandontheffing aanvragen. 

Bent u zelf minder goed ter been en heeft u geen rolstoel? Dan kunt u één van de twee rolstoelen lenen na inleg van een 1 euro of een supermarktmuntje. Deze rolstoelen vindt u na de hoofdingang aan uw linker zijde.

Wilt u eerst iets vragen? Bel dan naar 078 - 770 8747 en u wordt verder geholpen.


Zuidendijk
De begraafplaats beschikt helaas niet over een invalidenparkeerplaats. Uiteraard is het wel mogelijk om iemand die slecht ter been is bij de ingang van de begraafplaats af te zetten.